Project Taalland-Landbeeld

Project Taalland-Landbeeld is een gezamenlijk project van landschapsdichter Ewoud Willem van Doorn (Hoogerheide) en fotograaf Perry van Kempen (Heerle).

Perry van Kempen werkte eerder mee aan het boek Ontdek De Brabantse Wal, waarvan inmiddels de tweede druk is verschenen. Ewoud Willem van Doorn leest zijn werk op diverse podia, is aangesloten bij en bestuurslid van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit te Bergen op Zoom. Van een selectie van zijn werk is een bundel uitgegeven met als titel
“Dwarrelkruid”.

Het landschap op en rond de Brabantse Wal vormde de basis voor dit unieke project: het bestaat uit een serie van (nu) 32 combinaties gedicht-foto. Van elke combinatie is steeds één element geïnspireerd op een locatie of gebied en is het andere element daar een reactie op. Dus ofwel een gedicht door Ewoud Willem, geïnspireerd door het landschap en daarbij een foto van Perry, geïnspireerd door het gedicht, ofwel een foto van een locatie en als reactie daarop een gedicht.

Een deel van de combinaties is de afgelopen twee jaar getoond tijdens de Kunst & Cultuurroute Moerdijk in het Fort Sabina. De exposities leverden veel positieve reacties op! In de zomer van 2016 is een combinatie geëxposeerd in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom tijdens de jubileumexpositie van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit ter gelegenheid
van het 15-jarig bestaan.

In 2017 wordt het werk geëxposeerd in het Natuurpodium Brabantse Wal en in het Flor Van Putte Museum op de Volksabdij Ossendrecht. Naast de exposities van het project is er van het werk een bundel uitgebracht met als titel Oud Land, gedichten en foto’s geïnspireerd door de Brabantse Wal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *