Natuurfilm Brabantse Wal in buitenbioscoop Kraaijenberg vrijdag 15 september 2023

Brabants Landschap presenteert de nieuwste natuurfilm “De Brabantse Wal, van wad tot woud” in een tijdelijke pop-up-buitenbioscoop. Op vrijdag 15 september om 20.30 uur draait de film in de openlucht bij Bezoekerscentrum De Kraaijenberg. Wie deze unieke en sfeervolle beleving wil meemaken, kan een kaartje kopen via www.brabantslandschap.nl/buitenbioscoop. De film laat zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid zien van de bijzondere natuur van de Brabantse Wal. Een actueel thema dat met mooie details in beeld wordt gebracht.

Natuur dichtbij huis op een bijzonder sfeervolle manier!

De film draaide eerder al succesvol in de bioscopen van C-Cinema. Maar hoe mooi is het om een natuurfilm te bekijken in de natuur zelf? De film start om 20.30 uur. Ondertussen gaat de zon onder en ontstaat een magische sfeer… een bijzondere natuurbeleving! De buitenbioscoop staat op De Kraaijenberg aan de Fianestraat in Bergen op Zoom. Hier, aan de rand van het Markiezaatsmeer, speelt een groot deel van de film zich af. Een kaartje kost € 8,50 per persoon en is alleen online verkrijgbaar. Er is een korting voor beschermers van Brabants Landschap en leden van verenigingen die aangesloten zijn bij Stichting De Brabantse Wal. Bezoekers nemen zelf een stoel of kleedje mee, en eventueel iets te eten en drinken.

Kostbare erfenis onder druk

De film “De Brabantse Wal, van wad tot woud” laat zowel de schoonheid als de bedreiging van de natuur zien. Het is een pleidooi om werk te maken van natuurherstel. Het veranderende klimaat, de uitdijende industrie en woningbouw, stikstof en verdroging vormen knelpunten. Nooit eerder stond de kostbare erfenis van landschap en natuurschoon zo ernstig onder druk.

Brabants Landschap werkt hard aan herstel en behoud van de natuur. Lokale verenigingen dragen hier ook een belangrijk steentje aan bij. Daarom wordt deze avond georganiseerd samen met Stichting De Brabantse Wal, een samenwerkingsverband van natuur- en milieuverenigingen. Iedereen kan de organisaties steunen bij hun werk door naar de film te komen, lid te worden of een donatie te doen.

Over de locatie

Bezoekerscentrum De Kraaijenberg is iedere zondag en woensdag geopend. Het is een plek met informatie over de regio, de natuurgebieden en wandelroutes. Kinderen kunnen binnen en buiten actief de natuur beleven: met interactieve spellen of ravotten in het Klauterwoud. Een enthousiast team van vrijwilligers verzorgt een uitgebreid activiteitenprogramma voor jong en oud en begeleidt buitenlessen voor scholen en BSO’s uit de regio. Dit alles in samenwerking met Natuurpodium Brabantse Wal en IVN Groene Zoom.

Foto: James van Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *